Меню сайта
Категории раздела
Календарь
«  Октябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всего: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Октябрь » 5 » Щавлія, ялівець (хвойний чагарник)
13:15
Щавлія, ялівець (хвойний чагарник)

Щавлія, ялівець (хвойний чагарник)

Щавлія. Незалежно від того, що шавлія — відома лікарська рослина, якою користувалися ще в давнину, вона займає гідне місце і серед прянощів. Разом з імбиром і лавровим листом шавлію використовували для приготування пряних вин. Пряністю можуть бути свіжі і сушені листки шавлії. Сухий мелений лист заміняє розмарин в супах, стравах з м'яса, дичини, птиці, в салатах з яйцями і холодним м'ясом. Шавлію кладуть у пироги з капустою, м'ясом, яйцями з рисом. Шавлією посипають безпосередньо перед подачею курячі бульйони, яєчні страви, відварну жирну рибу, тушковану яловичину, її кладуть у м'ясні фарші для котлет, фрикадельок, рулетів.

Ялівець — вічнозелений хвойний чагарник, близький родич кипариса, дико зростає на півночі України. Його плоди — шишко-ягоди, мають своєрідний смак та запах; вони використовуються для приготування ялівцевої настойки, з них готують лікери й горілки, зокрема джин. Солодкий сироп із шишкоягід додають у печиво, пряники, киселі тощо. Донині зберігся звичай запарювати бочки для квашення капусти гілками ялівцю. Мабуть, через типовий лісовий аромат і пряний терпкий смак ягоди ялівцю стали улюбленою пряністю мисливців та невід'ємною приправою до страв з дичини або «під дичину». Також їх можна використати для приготування рибних маринадів, жирного м'яса, капусти і буряка. З ялівцевих ягід в давні часи робили пиво.

Українськи рецепти
Категория: Более актуально | Просмотров: 862 | Добавил: Volga_rulit | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: